Mısır tohumu ekimi nasıl yapılır?
Dikim için toprağa 4,5 cm derinliğinde bir çukur kazılır. Bu çukurlar arasında 10 cm mesafe bırakılarak, ekim sayısı gerektiği kadar artırılabilir. Daha sonra her biri için bir tohum bırakılır, hava alması için toprak örtülür ve yeterli su verilir.
Mısır sıra arası kaç cm?
Sıra dikiminde genellikle sıra arası 70 cm, sıra üzeri 25 cm’dir. Bu tür dikimlerde dekara 6.000 civarında bitki düşmektedir.
1 torba mısır tohumu kaç dönüm eker?
Çok iyi adaptasyon kabiliyetine sahiptir. Macha silajlık mısır yüksek kaliteli ve kolay sindirilebilen bir silajdır. 50.
Mısır tohumu kaç günde bir sulanır?
Silajlık mısırı kaç günde bir sulamanız gerektiğini merak ediyorsanız, genel olarak toprak nemine ve hava koşullarına bağlı olarak silajlık mısırı 5-7 günde bir sulamanız gerekir.
Mısır kaç cm ekilir?
Ana üründe ekim derinliği 5-6 cm, tali üründe ise 6-8 cm olmalıdır. Dekara ekilecek tohum miktarı çeşidin bin tane ağırlığına göre değişmekle birlikte dekara 2-2,5 kg tohum yeterli bitki sıklığını sağlar.
Mısırda yüksek verim almak için ne yapmalı?
Yüksek mısır verimi için bir diğer ipucu da taban gübresi kullanmaktır. Ekilecek toprak verimli olsa bile gübreleme aşaması atlanmamalıdır. En sağlıklı yöntemlerden biri taban gübresini şeritler halinde bitkinin kök bölgelerine uygulamaktır.
Mısır çok su ister mi?
Birçok tarım ürünü gibi mısır da su ihtiyacını doğal olarak karşılayamadığı için ek sulama gerektirir. Mısır, sıcak iklimlerde yetişen ve suyu seven bir üründür. Mısır yeterli su almazsa önemli verim kayıpları yaşayabilir.
En iyi mısır tohumu hangisi?
Dekalb Mısır Tohumu: Dekalb, mısır tohumu üretiminde lider markalardan biridir. Dekalb mısır tohumu yüksek verimi ve hastalık direnciyle bilinir.
Mısır’a hangi gübre atılır?
Gübreleme; Mısır yetiştirilen toprağın organik madde içeriği iyi olmalıdır. Dikimden sonra dekara 50 kg. 15-15-15 kompleks gübre verilmelidir. İlk çapa ile dekara 20 kg. Üre verilmelidir. Mısırın potasyumlu gübrelerle gübrelenmesine gerek yoktur.
1 ton silaj kaç para 2024?
Kayseri Şeker, 2024 yılı “mısır silajı” alım fiyatını 1.650 TL/TON olarak belirledi. 2. geçen yıl.
Mısır’a ilk su ne zaman verilir?
Dikimden itibaren ilk sulama bitki 40-50 cm boyundayken yapılır, ancak sulama toprak yapısına bağlı olarak değişebilir. Mısır bitkisinin suya ihtiyaç duyduğu en kritik dönem, tepe ve koçanların oluştuğu dönemdir. Bu dönemde olası su stresi, verimlilikte önemli bir düşüşe yol açar.
1 kg mısır tohumu kaç adet eder?
Not: 1 kilogram yaklaşık 3000 adete denk gelmektedir.
Mısır en çok neyi sever?
Mısır bitkisi toprak gereksinimleri açısından seçici bir bitkidir. Mısır, yüksek su tablası ve zayıf drenaja sahip toprakları sevmez. Mısır yetiştirmek için en uygun topraklar, organik madde ve bitki besinleri açısından zengin, sıcak, tınlı, iyi drene edilmiş ve iyi havalandırılmış topraklardır.
Mısır en geç ne zaman ekilir?
Mısırın ne zaman ekileceği sorusuna cevap vermeden önce, iklim ve bölgesel koşulları ve mısırın ana ürün mü yoksa ikincil ürün mü olarak yetiştirildiğini göz önünde bulundurmak gerekir. Mısır ana ürün olarak yetiştiriliyorsa, en uygun ekim zamanı genellikle nisan ortası ile mayıs ayının ilk haftası arasındadır.
Bir mısır fidesi kaç koçan verir?
Koçan: Bir bitki üzerinde iyi tane bağlayan koçan sayısı genellikle 1-2’dir. Tamamen olgunlaşmamış bir koçanda morfolojik yapı olarak 4 halka bulunur.
1 ürün mısır ne zaman ekilir?
Ülkemizde mısır ana ürün olarak ekildiğinde ekim ilkbaharda, ikinci ürün olarak ekildiğinde ise ekim Haziran veya Temmuz aylarında yapılmaktadır. Mısır sıcağı seven bir bitki olup mısırın verimi için iklim koşulları büyük önem taşımaktadır.
Mısır tohumu suda bekletilir mi?
Mısır tohumlarını fırına koymadan önce bir gün boyunca suda veya nemli bir bezde bekletmek mısır tohumlarının çimlenme oranını artıracaktır. Toprak sıcaklığı 10 ila 20 derece arasında olmalıdır.
Mısır çok su ister mi?
Birçok tarım ürünü gibi mısır da su ihtiyacını doğal olarak karşılayamadığı için ek sulama gerektirir. Mısır, sıcak iklimlerde yetişen ve suyu seven bir üründür. Mısır yeterli su almazsa önemli verim kayıpları yaşayabilir.
En iyi mısır tohumu hangisi?
Dekalb Mısır Tohumu: Dekalb, mısır tohumu üretiminde lider markalardan biridir. Dekalb mısır tohumu yüksek verimi ve hastalık direnciyle bilinir.